top of page

Hvordan & Hvorfor

Myrer som plantebeskyttere

Her kan du blive klogere på hvorfor myrerne kan være gavnlige i plantager, og hvordan de beskytter træerne mod skadedyr og plantesygdomme. 

Dét er viden, som vi har genereret gennem mere end 20 års forskning, og som danner fundamentet i AgroAnt

20210903_110003 (1).jpg

Stor appetit

Skovmyrer er ikke kræsne, og de spiser mange forskellige insekter, bl.a. frostmålerlarver og barkbiller, som kan være skadedyr i fx æble- og juletræsplantager.

Faktisk er myrerne så effektive, at man i mange årtier har brugt dem til at beskytte skove mod skadevoldende insekter.  

Her kan du læse mere om myrernes store appetit, og hvordan de kan bruges som nyttedyr:

Omvandrende kemiske fabrikker

Myrerne minder på mange måder om os mennesker. De lever i tætte samfund, og der går kun få sekunder mellem én myrer møder en anden.

 

Det tætte samfund sikrer at myrerne hurtigt og effektivt kan hjælpe hinanden, men det gør dem samtidigt også mere udsatte for sygdomme. 

Et problem som myrerne har løst ved at producere et arsenal af kemiske stoffer, og ved at samarbejde med antibiotika-producerende mikroorganismer.

Disse antibiotiske stoffer beskytter ikke kun myren selv, men kan i flere tilfælde også beskytte de planter myrerne går på.

Læs mere om myrernes effekt på plantesygdomme, og hvordan de kan bruges som biologisk bekæmpelse her:

ant-4392827_1920.jpg
ant-1330783_1920_edited.jpg

Myrer i landbruget

Myrer i landbruget er ikke noget nyt. I år 304 e.Kr. kunne kinesiske frugtavlere købe vævermyrer på de lokale markeder. Myrerne satte de ud i deres frugtplantager, for det var almen viden at uden myrerne fik man beskadigede frugter.

Skovmyrer har aldrig været brugt i landbruget, men de er til gengæld blevet brugt i skovene til at beskytte træerne mod skadedyr.

Hvis du vil vide mere om myrernes brug i landbruget så læs mere her:

bottom of page